top of page

Μεγάλη πτώση σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Ο Γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX έχασε 3,07% ενώ ο Γαλλικός CAC-40 είχε απώλειες σχεδόν 2,5%


Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τουλάχιστον για το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς έχει ετήσια απόδοση +8,48%.


Το Γαλλικό Χρηματιστήριο μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, είχε σημαντικές απώλειες και ακόμα δεν κατάφερε να επανέλθει σε θετική ετήσια απόδοση.


Στις Η.Π.Α. ο δείκτης S&P 500 έχασε την εβδομάδα που μας πέρασε σχεδόν 2% αλλά οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων είναι μέχρι τώρα πολύ καλές. Οι αναλυτές προβλέπουν για τις εταιρείες του δείκτη άνοδο κερδών 11,3% για το σύνολο του 2024 και 14,4% για το 2025.


Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης έκανε ένα ακόμα μικρό βήμα προς τις 1.500 μονάδες εμφανίζοντας άνοδο 0,84% με την ετήσια απόδοση να ξεπερνάει το 13%.


Ο Dow Jones και ο S&P 500 πήραν διαφορετικούς δρόμους την εβδομάδα που μας πέρασε.
Ο Dow Jones και ο S&P 500 πήραν διαφορετικούς δρόμους την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ομόλογα


Στις αγορές ομολόγων παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις αποδόσεις των δεκαετών εκδόσεων.


Για το euribor τριμήνου διάβασα αυτή την εβδομάδα σε αρκετά sites ότι έπεσε σε χαμηλά έτους και ότι τα στεγαστικά δάνεια ευνοούνται σημαντικά από την πτώση αυτή.


To euribor μπορεί να είναι σε χαμηλά έτους, αλλά δεν απέχει σημαντικά από τα υψηλά του περσινού Οκτωβρίου όταν προσέγγισε το 4%. Το επιτόκιο πέφτει με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα στα στεγαστικά δάνεια οι δανειολήπτες να μην έχουν δει ακόμα σημαντικές διαφορές στις μηνιαίες δόσεις τους. Εκεί που υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση είναι στα επιχειρηματικά δάνεια, η οποία όμως δεν οφείλεται στην μικρή πτώση του euribor αλλά στην μείωση των περιθωρίων εκ μέρους των Τραπεζών.


Την Παρασκευή το τρίμηνο έκλεισε μια ανάσα από το 3,70% και πιο συγκεκριμένα στο 3,69%.

Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται τις τελευταίες μέρες κοντά στο threshold του 3,50%
Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται τις τελευταίες μέρες κοντά στο threshold του 3,50%

Comments


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page