top of page

Η γρήγορη αποκλιμάκωση του euribor φέρνει χαμόγελα στους δανειολήπτες

Την Παρασκευή το euribor τριμήνου έκλεισε στο 3,32% και το αντίστοιχο του εξαμήνου στο 3,15%


EURIBOR

Το επιτόκιο βάσει του οποίου εκτοκίζεται η πλειοψηφία των επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης, αποκλιμακώνεται πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε...υπάρχει πλέον προοπτική να φτάσει μέχρι το 3% στο τέλος της χρονιάς αν συνεχίσει να μειώνεται με τον ίδιο ρυθμό.


Η μείωση του euribor τριμήνου απο το σχεδόν 4% του περσινού Σεπτεμβρίου μέχρι το 3,32% της Παρασκευής αποτελεί πολύ μεγάλη άνασα ιδιαίτερα για τους δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων...η δόση του στεγαστικού δανείου αποτελεί συνήθως σημαντικό κομμάτι των μηνιαίων οικογενειακών αποδοχών και κάθε μεταβολή του euribor επηρεάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και το μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημα.


Το διάγραμμα απεικονίζει την πτώση των 70 μονάδων βάσης του euribor τριμήνου μέσα σε ένα χρόνο.
Το διάγραμμα απεικονίζει την πτώση των 70 μονάδων βάσης του euribor τριμήνου μέσα σε ένα χρόνο.

Χρηματιστήρια


Στα χρηματιστήρια είχαμε νέα ιστορικά υψηλά με τον δείκτη S&P 500 να ξεπερνάει σε ετήσια απόδοση το +20%...το μεγάλο πάρτυ όμως έγινε στο Γερμανικό Χρηματιστήριο, όπου ο δείκτης DAX είχε εβδομαδιαία απόδοση +4% και πλησιάζει με ορμή στις 20.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του...όσο συνεχίζεται η συζήτηση για τα προβλήματα της Γερμανικής οικονομίας, τόσο συνεχίζει την ανοδική της κούρσα η αγορά στην Φρανκφούρτη.


Εξαιρετικές οι αποδόσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
Εξαιρετικές οι αποδόσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Ομόλογα


Στις αγορές ομολόγων είχαμε μεικτές τάσεις στα 10ετή κρατικά των Η.Π.Α. και της Ευρωζώνης. Το Ισπανικό 10ετές παρέμεινε κάτω από το threshold του 3% κλείνοντας στο 2,93% ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και το Ελληνικό με την απόδοση του να κλείνει στο 3,10%.


Οι αποδόσεις του Ευρωπαϊκού Νότου πλησιάζουν στο 3% με το Ισπανικό να κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από 3%.
Οι αποδόσεις του Ευρωπαϊκού Νότου πλησιάζουν στο 3% με το Ισπανικό να κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από το εν λόγω threshold.

Comments


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page