top of page

Ευχαριστούμε ΟΠΑΠ

Η εταιρεία ανακοίνωσε την διανομή προμερίσματος ποσού 0,60€ με το οποίο επιτυγχάνεται ο επενδυτικός στόχος του χαρτοφυλακίου μου για το 2024

Μερίσματα

Το 2023 είχα θέσει ως επενδυτικό στόχο για το χαρτοφυλάκιο, την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας μου, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε με τα μερίσματα που έλαβα την περσινή χρονιά.


Στις πρώτες μέρες του 2024 έγραψα ένα άρθρο, όπου έθεσα τον επενδυτικό μου στόχο για φέτος, ο οποίος είναι να πληρώσω μέσω των μερισμάτων τα τέλη κυκλοφορίας (Volvo V40: 152€ - Suzuki Alto: 90€) και την ασφάλεια αυτοκινήτου της συζύγου μου (180€). Οι τρεις αυτές δαπάνες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 422€.


Μετά την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για την διανομή προμερίσματος στις 11 Νοεμβρίου μικτού ποσού 0,60€ ανά μετοχή (καθαρό ποσό μετά φόρων 0,57€/μετοχή) κάλυψα σχεδόν τον στόχο και πιο συγκεκριμένα έφτασα στο 94,37%.

Η ετήσια μερισματική απόδοση του χαρτοφυλακίου μου για το 2024 ανήλθε στο 6,42%
Η ετήσια μερισματική απόδοση του χαρτοφυλακίου μου για το 2024 ανήλθε στο 6,42%

Για την φετινή χρονιά έχω ήδη λάβει σε μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου το ποσό των 341,25€ και μαζί με το προμέρισμα ποσού 57€ που θα λάβω τον Νοέμβριο, θα έχω συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 398,25€...με αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας μου και σχεδόν όλη η ασφάλεια αυτοκινήτου της συζύγου μου...για την τελευταία δαπάνη θα χρειαστεί να συμπληρώσω το ποσό των 23,75€ γιατί δεν έφτασαν τα μερίσματα για ολόκληρη την πληρωμή των 180€.


Επίσης το σύνολο των εισπραττόμενων μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου για το 2024, μας δίνει απόδοση επί του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης 6,24%...ποσοστό ιδιαιτέρως ικανοποιητικό αναλογιζόμενοι τα επιτόκια σε προθεσμιακές καταθέσεις, έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου και των 10ετών κρατικών ομολόγων.


Την επόμενη χρονιά θα λάβουμε μέρισμα και από την μετοχή της Μυτιληναίος που αγοράσαμε πριν από δύο μήνες.


Τρέχουσα αποτίμηση χαρτοφυλακίου


Η τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται στα 7.864,6€, υψηλότερη κατά 8,52% σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο που τοποθέτησα (7.247€).


Η μετοχή της ΤΙΤΑΝ έχει σχεδόν διπλασιάσει την τιμή της από την αρχική τιμή αγοράς των 16,18€.


Αρνητικός πρωταγωνιστής η Mercedes Benz, η οποία ακολουθώντας την πτωτική πορεία του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισε σήμερα στα 60,04€...μειωμένη κατά 12,83% σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς.


Βέβαια δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς τα φετινά χρηματοοικονομικά της αποτελέσματα είναι παρόμοια με την περσινή χρονιά, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών.


Η Mercedes ακολουθεί φέτος το πτωτικό trend του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας
Η Mercedes ακολουθεί φέτος το πτωτικό trend του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας


Είμαι κάτοχος μετοχών της Mercedes Benz, Metlen, ΟΠΑΠ και ΤΙΤΑΝ. Τα ανωτέρω, δεν αποτελούν προτροπή ή σύσταση για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε πράξη ή συμμετοχή σε πράξεις επί μετοχών, ομολόγων και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών.










Comments


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page