top of page

Όσοι τόλμησαν πριν από δύο εβδομάδες...επιβραβεύτηκαν

Καταπληκτική εβδομάδα για τα χρηματιστήρια με άνοδο πάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 7% από τα χαμηλά της Δευτέρας 5 Αυγούστου, όταν επικράτησε πανικός στις χρηματιστηριακές αγορές όλου του κόσμου.


Παρόμοιες αποδόσεις από τα χαμηλά του τρέχοντος μηνός έχει η πλειοψηφία των χρηματιστηριακών αγορών ενώ μεγάλο μέρος των μετοχών έχει κέρδη πάνω από 10%.


Όσοι αγόρασαν στο βύθισμα της 5ης Αυγούστου και δεν επηρεάστηκαν από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές έβγαλαν πολύ καλά βραχυπρόθεσμα κέρδη.


Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων για τις Η.Π.Α. τον μήνα Ιούλιο, έδειξαν αύξηση 2,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Τα εν λόγω δεδομένα θεωρώ ότι είναι από τα πλέον σημαντικά που πρέπει να παρακαολουθεί ένας αναλυτής, καθώς η κατανάλωση είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας της υπερδύναμης.


Ο πληθωρισμός του Ιουλίου έπεσε στο 2,9% σε σχέση με το 3% του Ιουνίου.


Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του Αμερικανικού ΑΕΠ για το β' τρίμηνο (+2,8%) και με την διψήφια αύξηση των εταιρικών κερδών των εισηγμένων επιχειρήσεων, αποτελούν σημάδια ότι ούτε φέτος δεν θα έρθει η "πολυπόθητη" (για κάποιους...) ύφεση στις Η.Π.Α.


Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε 3,57% και επανήλθε πάνω από τις 1.400 μονάδες κλείνοντας στις 1431,88 μονάδες. Πολλές δημοφιλείς μετοχές έχουν αποδόσεις πάνω από 10% από την πτώση της 5ης Αυγούστου με κάποιες εξ' αυτών να έχουν επανέλθει στα προ διόρθωσης επίπεδα.


Οι αγορές απάντησαν εμφατικά στην απότομη πτώση που έλαβε χώρα στις αρχές Αυγούστου με τον S&P 500 οδηγό, με ετήσια απόδοση +16,45%. Θεωρώ ότι αν δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό πολιτικό ή γεωπολιτικό γεγονός, οι επόμενοι 4,5 μήνες μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς θα είναι ανοδικοί με τις ανάλογες φυσιολογικές διορθώσεις που πάντα συμβαίνουν σε μια bull market.


O S&P 500 ανέβηκε σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας σε ετήσια απόδοση το +16,45%
O S&P 500 ανέβηκε σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας σε ετήσια απόδοση το +16,45%

Ομόλογα


Στις αγορές ομολόγων δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητικότητα αυτήν την εβδομάδα. Οι αποδόσεις διατηρούν τα επίπεδα που έπεσαν στις αρχές Αυγούστου και οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών προκειμένου να εκτιμήσουν αν θα προβούν σε περισσότερες αγορές οι οποίες θα ρίξουν και τα επιτόκια των νέων ομοκλογιακών εκδόσεων.

Το Ισπανικό 10ετές ομόλογο φλερτάρει με το σπάσιμο του threshold του 3%
Το Ισπανικό 10ετές ομόλογο φλερτάρει με το σπάσιμο του threshold του 3%

Το euribor τριμήνου έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στο 3,56%.

コメント


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page