top of page

Πριν λίγες ώρες γράφαμε για ψυχραιμία...

... και ο S&P 500 ήρθε και μας δικαίωσε, βγάζοντας εξαιρετική ανοδική αντίδραση από τις 4.219 μονάδες στις 4.308

stock brokers

Και ενώ φαινόταν ότι η εβδομάδα θα κλείσει πάλι πτωτικά, ο δείκτης των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των Η.Π.Α. κατάφερε σε μια πολύ καλή συνεδρίαση να γυρίσει το πρόσημο σε θετικό έδαφος.


Πλησίασε τις 4.200 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης αλλά συνάντησε αντίσταση και βγήκαν αγορές από τους επενδυτές καθώς πολλές μετοχές έφτασαν σε ελκυστικές τιμές.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Coca Cola (KO) την οποία αγόρασα στις αρχές του 2022 στα 53$ και την πούλησα προς τα τέλη της χρονιάς στα 63$...σήμερα έκλεισε πάλι στα 53$ (δεν θα την αγοράσω προς το παρόν, αλλά για όποιον επιθυμεί να επενδύσει θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλή τιμή).


Στις Ευρωπαϊκές αγορές η πτώση συνεχίστηκε αλλά χωρίς ακραίες διακυμάνσεις.


Μοναδική εξαίρεση η χώρα μας όπου οι εβδομαδιαίες απώλειες έφτασαν το 6%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.136 μονάδες στα χαμηλά της ημέρας.


Ήδη στο ραντάρ μου άρχισαν να μπαίνουν κάποιες μετοχές που προσεγγίζουν ελκυστικές τιμές όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) τα οποία διαπραγματεύονται κάτω από τα 7€ και πλησιάζουν τα χαμηλά έτους (κλείσιμο Παρασκευής 6,72€).


Επίσης η Aegean Airlines έκλεισε στα 10€ και αν κάνει κίνηση προς τα 9€ θα το σκεφτώ μήπως αγοράσω μερικές μετοχές. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι πολλοί επενδυτές διστάζουν να μπουν σε αυτές τις τιμές λόγω του ότι πριν απο ένα χρόνο διαπραγματευόταν στα 4€....δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά να μην ξεχνάμε ότι πριν την πανδημία η μετοχή διαπραγματεύοταν κοντά στα 9€. Και πλέον έχει ξεπεράσει σε επιβατική κίνηση, στόλο αεροπλάνων και προορισμούς δρομολογίων τα προ Covid επίπεδα.


Σημαντική πτώση για το Ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά η ετήσια απόδοση παραμένει από τις κορυφαίες του κόσμου
Σημαντική πτώση για το Ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά η ετήσια απόδοση παραμένει από τις κορυφαίες του κόσμου

Στις αγορές οι αποδόσεις αυξήθηκαν σημαντικά για μια ακόμη εβδομάδα και οι ευκαιρίες για τους "επιτοκιάκηδες" αποταμιευτές είναι πλέον πολλές και καλές. Δείτε τις αποδόσεις στον πίνακα που ακολουθεί και θα καταλάβετε.


Το euribor τριμήνου έκλεισε μια ανάσα από το 4% (3,97%) και το euribor εξαμήνου στο 4,12%.


Το Αμερικανικό δεκαετές βρίσκεται σε υψηλά 15ετίας μια ανάσα απο το 5%
Το Αμερικανικό δεκαετές βρίσκεται σε υψηλά 15ετίας μια ανάσα απο το 5%



Comments


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page