top of page

Μία από τις καλύτερες εβδομάδες των τελευταίων χρόνων

Απογείωση για τους χρηματιστηριακούς δείκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πλέον διψήφια άνοδο από την αρχή της χρονιάς.


Τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση και η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ισχυρή άνοδο που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2022.


Όπως θα δείτε στον κάτωθι πίνακα η πλειοψηφία των χρηματιστηριακών δεικτών έχει ήδη πλησιάσει και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπεράσει το 10% σε ετήσια απόδοση από την αρχή του έτους.


Οι δείκτες S&P 500, CAC 40 και FTSE 100 βρίσκονται μια ανάσα από το +10%
Οι δείκτες S&P 500, CAC 40 και FTSE 100 βρίσκονται μια ανάσα από το +10%

Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει ακάθεκτος πλησιάζοντας τις 1.500 μονάδες. Τα πολύ καλά αποτελέσματα των blue chips οδηγούν υψηλότερα τις αποτιμήσεις. Το δυνατό ξεκίνημα του τουρισμού, τα μεγάλα projects, όπως το Ελληνικό και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι και οι σημαντικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δημιουργούν αύξηση του εισοδήματος για εργαζόμενους και επιχειρηματίες κάτι το οποίο ενισχύει την καταναλωτική ζήτηση.


Το euribor σε καθοδικό κανάλι


Το euribor τριμήνου έκλεισε μέσα στην εβδομάδα κάτω από το 3,80%, ένα επίπεδο που έχουμε να δούμε από τον Αύγουστο του 2023. Τελικά έκλεισε την εβδομάδα στο 3,81%.


Οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις μέσα στην εβδομάδα.



Το Αμερικανικό 10ετές παρέμεινε στο 4,5% ενώ το αντίστοιχο Γαλλικό ξεπέρασε το 3%
Το Αμερικανικό 10ετές παρέμεινε στο 4,5% ενώ το αντίστοιχο Γαλλικό ξεπέρασε το 3%


Comentários


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page