top of page

Ετοιμαστείτε για την Δευτέρα

Οι αγορές την χθεσινή μέρα ολοκλήρωσαν την μεγάλη βουτιά της εβδομάδας, η οποία συνοδεύτηκε από υψηλές απώλειες για τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ειδικά οι επενδυτές που έχουν τεχνολογικές μετοχές στο χαρτοφυλάκιο τους, έγραψαν σοβαρές απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά την χθεσινή συνεδρίαση η NVIDIA έκλεισε στο -4,09% (102,83$), η Google στο -4,02% (150,92$), η Meta στο -3,21% (500,27$) και η Amazon έχασε 3,65 ποσοστιαίες μονάδες κλείνοντας στα 171,39$.


Ο S&P 500 είχε εβδομαδιαίες απώλειες -4,25% και στην Ευρώπη ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC έκλεισαν με απώλειες -3,20% και -3,65% αντιστοίχως.


Παρά το πολύ αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο έκλεισε θετικά την εβδομάδα με +0,83%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 1.443,13 μονάδες.


Πολύ μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500
Πολύ μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500

Προσδεθείτε για την Δευτέρα


Η διόρθωση των αγορών δεν οφείλεται σε κάποιο αρνητικό οικονομικό νέο...είναι κάτι φυσιολογικό όταν οι αγορές είναι κοντά στα ιστορικά τους υψηλά.


Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, όσο πλησιάζουμε στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η μεταβλητότητα θα αυξάνεται, καθώς το διακύβευμα τους θα ορίσει την πορεία του κόσμου για τουλάχιστον μια δεκαετία.


Τι κάνουμε όμως σαν επενδυτές μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα;


Καταρχάς πρέπει να μελετήσουμε καλά μέσα στο Σαββατοκύριακο και να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο αγορών, γιατί την Δευτέρα μπορεί σε επιμέρους μετοχές να προκύψουν ευκαιρίες παρόμοιες με αυτές που ανέκυψαν στις αρχές Αυγούστου.


Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι άνα πάσα στιγμή, εάν οι αγορές είναι στα κόκκινα και την Δευτέρα, να αγοράσουμε μετοχές με discount οι οποίες μπορεί να μας δώσουν βραχυπρόθεσμα καλά διψήφια κέρδη.


Επίσης οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν μετοχές που δίνουν υψηλά μερίσματα σε καλές τιμές ενισχύοντας έτσι τις μερισματικές τους αποδόσεις.


Περιμένουμε λοιπόν το άνοιγμα της Ιαπωνίας την Δευτέρα τα ξημερώματα που θα δώσει και τον τόνο της ημέρας.


Μαζικές αγορές στα ομόλογα


Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων καθώς οι επενδυτές προέβησαν σε μαζικές αγορές 10ετών εκδόσεων λόγω της μεγάλης πτώσης των χρηματιστηρίων...επιπρόσθετα μεγάλες αγορές πραγματοποιήθηκαν από μακροπρόθεσμους και θεσμικούς επενδυτές ενόψει και της μείωσης των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες των Η.Π.Α. και της Ευρωζώνης...οι εν λόγω αγοραστές επιθυμούν να κλειδώσουν τις τρέχουσες υψηλές επιτοκιακές τιμές προκειμένου να έχουν την βέλτιστη απόδοση στα υπό διαχείριση κεφάλαια τους.


Το Αμερικανικό 10ετές απομακρύνθηκε από το threshold του 4% κλείνοντας στο 3,71% και το αντίστοιχο Γαλλικό έκλεισε κάτω από το 3% και πιο συγκεκριμένα στο 2,88%.


Η διαφορά μεταξύ Ελληνικού και Ισπανικού 10ετους έκλεισε στις 22 μονάδες βάσης
Η διαφορά μεταξύ Ελληνικού και Ισπανικού 10ετους έκλεισε στις 22 μονάδες βάσης

Θετικά νέα για τους δανειολήπτες από το μέτωπο των επιτοκίων, καθώς το euribor τριμήνου έκλεισε κάτω από το 3,50% και πιο συγκεκριμένα στο 3,46%.




Commentaires


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page